TEKNE BAKIMI
Tekne ve yatlar kış aylarında bakım ve onarım sürecine girer. Tuzlu su ile sürekli temas halinde olan tekne ve yatların yüzeyleri kolaylıkla deforme olabilir. Bu nedenle, özellikle karaya çekme dönemlerinde hem bu araçların performansını artırmak hem de güzel görünümünü korumak amacıyla birtakım uygulamalar yapılır.
- Zehirli Boya
- Vernik
- Macun
- Boya
- Fiber onarımı
- Ahşap Onarımı

NEDEN BAKIM
Kış mevsimini denizde ve karada geçiren tekne ve yatların özellikle alt bölümlerinde farklı şiddetlerde hasar görülür. Deniz içinde tuzlu suyun yanı sıra çeşitli deniz canlıları da teknelere zarar verir. Deniz suyu nedeniyle oluşan paslar ve küflenmeler tekne boyası / tekne boyama teknikleriyle giderilebilir. Aynı zamanda midyeler, kekamoz ve yosunlara karşı da yat boyama teknikleri etkilidir. Tekne ve yatları denizde tutmanın dezavantajları var gibi görünse de özellikle ahşap araçları doğal ortamlarından ayırmamak uzun vadede daha avantajlıdır. Çünkü karada duran tekne ve yatların boyalarında çatlamalar görülebilir. Doğru zamanda doğru teknik ve boyaları kullanarak tekne ve yatlarınıza bakım yapabilir, denizde istenmeyen durumların yaşanmasının önüne geçebilirsiniz.

BOYA ÇEŞİTLERİ
Tekne boyası çeşitleri arasında vinil, alkid, poliüretan ve epoksi bulunur. Tüm boyaların özellikleri farklı olduğu için genellikle yüzeye uygunluğa dikkat edilir.
Su üstü yüzeylerde en sık kullanılan yat boyası çeşitlerİ poliüretan ve epoksidir. Deformasyonlara karşı dayanıklı olan poliüretan hem yağlı ve kirli hem tuzlu hem de güneş gören yerler için uygundur. Dayanıklı yapısıyla öne çıkan epoksi boyalar ise tüm yüzeylerde güvenle kullanılabilir.